Prăjitură cu mere pentru diabetici

Foto: Mihai Nicolae

Prăjitură cu mere pentru diabetici

Rețetă de Lenuța Budu, Slobozia, jud. Ialomița

Preț: 19 lei-12 porții

Pregătire: 40 minute

Coacere: 45 minute

Îți trebuie pentru blat: 4 mere + coacăze, 200 g pesmet, 2 ouă, 250 g brânză fină, 1 praf de copt, 40 g îndulcitor, 4 linguri ulei

Îți trebuie pentru cremă: 2 ouă, 200 g brânză fină, 40 g îndulcitor, 50 g coacăze, 300 g mere, zeama de la o lămâie

Pregătești blatul așa: Din pesmet, ouă, brânză, praf de copt, îndulcitor și ulei faci un aluat, bine frământat, pe care îl întinzi în tavă cu mâna, apăsând cu degetele din loc în loc. Tava trebuie să fie tapetată în prealabil cu hârtie de copt. Cureți merele și le tai felii, apoi le așezi peste blat, alternând cu coacăzele. Pregătești crema așa: Amesteci ouăle cu brânza fină și cu îndulcitorul. Peste compoziția din tavă, întinzi crema și peste cremă așezi mere tăiate rondele sau felii, stropite cu zeama de lămâie și împrăștii coacăzele uniform. Dai tava la cuptor.

Add Comment