Foto: Mihai Nicolae
Prăjitură cu mere pentru diabetici
Rețetă de Lenuța Budu, Slobozia, jud. Ialomița
Preț: 19 lei-12 porții
Pregătire: 40 minute
Coacere: 45 minute
Îți trebuie pentru blat: 4 mere + coacăze, 200 g pesmet, 2 ouă, 250 g brânză fină, 1 praf de copt, 40 g îndulcitor, 4 linguri ulei
Îți trebuie pentru cremă: 2 ouă, 200 g brânză fină, 40 g îndulcitor, 50 g coacăze, 300 g mere, zeama de la o lămâie
Pregătești blatul așa: Din pesmet, ouă, brânză, praf de copt, îndulcitor și ulei faci un aluat, bine frământat, pe care îl întinzi în tavă cu mâna, apăsând cu degetele din loc în loc. Tava trebuie să fie tapetată în prealabil cu hârtie de copt. Cureți merele și le tai felii, apoi le așezi peste blat, alternând cu coacăzele. Pregătești crema așa: Amesteci ouăle cu brânza fină și cu îndulcitorul. Peste compoziția din tavă, întinzi crema și peste cremă așezi mere tăiate rondele sau felii, stropite cu zeama de lămâie și împrăștii coacăzele uniform. Dai tava la cuptor.