Prăjitură aromată cu prune și fulgi de ovăz

Floarea Neamț, loc. Sângeorz-Băi, jud. Bistrița-Năsăud

Îți trebuie:

  • 100 g brânză de vaci
  • 130 g miere
  • 2 linguri ulei
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 125 g făină
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 175 g fulgi de ovăz
  • 50 g alune de pădure măcinate
  • 1/4 linguriță scorțișoară
  • 40 g unt
  • 1 ou
  • 800 g prune.

Pregătești așa:
Amesteci brânza cu 80 g miere, uleiul, zahărul vanilat și oul. Separat, amesteci făina cu praful de copt și cu 75 g fulgi de ovăz, apoi frămânți totul cu compoziția din brânză de vaci. Pui aluatul obținut la frigider pentru 1 oră.
Prăjești 50 g fulgi de ovăz într-o tigaie fără grăsime, apoi îi păstrezi la cald. Fulgii de ovăz rămași îi prăjești împreună cu alunele măcinate, presari scorțișoară și amesteci totul cu unt topit și 50 g miere.
Ungi o tavă rotundă, întinzi aluatul pe o planșetă presărată cu făină, apoi îl așezi în formă, ridicându-l la 2 cm înălțime și presari fulgii de ovăz păstrați la cald pe deasupra.
Speli prunele, apoi le ștergi cu un șervet curat de bucătărie, le tai pe jumătate și le îndepărtezi sâmburii. Le crestezi pe lung și le așezi una lângă cealaltă pe aluat. Peste prune, presari amestecul de alune pisate și fulgi de ovăz și dai prăjitura la cuptor 45 minute.



Add Comment