Plăcintă vegetariană

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Rețetă de Ioana Petrov, Babadag, jud. Tulcea

Îți trebuie 
pentru aluat:
1 ceașcă apă rece
150 g unt
200 g făină
sare
Îți trebuie 
pentru umplutură:
500 g spanac
250 g brânză de vaci
3 ouă
2 fire praz
1 ardei roșu gras
300 g roșii cărnoase
100 g cașcaval
piper, nucșoară rasă
Pregătești aluatul așa:
Într-un bol pui ingredientele și le mixezi până obții o masă uniformă. Împachetezi aluatul în folie de plastic și lași la frigider 1 oră.
Pregătești umplutura așa:
Cureți prazul și îl tai rondele. Dai în clocot timp de 10 minute, în apă cu sare. Scurgi prazul și îl clătești cu apă rece. La fel procedezi și cu spanacul. Îl scoți cu spumiera, îl așezi pe un prosop de hârtie și presezi bine. Opărești roșiile împreună cu ardeiul în apă cu sare timp de 2 minute. Decojești roșiile, le tai în două, le scoți semințele și le toci cubulețe. La fel procedezi și cu ardeiul. Preîncălzești cuptorul la 220 de grade Celsius. Ungi vasul cu unt (eu am folosit o formă cu diametrul de 26 cm). Întinzi aluatul sub formă rotundă și căptușești vasul. Înțepi cu o furculiță și coci timp de 10 minute. Amesteci ingredientele pentru umplutură: spanac, brânză, ouă, praz, ardei, roșii, cașcaval, condimentezi și întinzi compoziția peste aluatul din cuptor. Coci plăcinta timp de 30 de minute.

8 porții
Pregătire: 45 minute
Coacere: 40 minune

Pentru o altă plăcintă vegetariană, intră aici.

 

Add Comment