Pizza cu blat de mămăligă

foto: Mihai Nicolae

Pizza cu blat de mămăligă

Rețetă de Loredana Dubreu, Tg. Jiu, jud. Gorj

Preț: 20 lei-6 porții

Pregătire: 40 minute

Coacere: 15 minute

Îți trebuie:
■ 100 g făină de mălai ■ 1 ardei roșu
■ 1 ardei galben ■ 1 zucchini mic ■ 1 ceapă roșie mică
■ 3 roșii mari ■ 100 g cașcaval ■ 150 g mozzarella ■ 800 ml apă ■ 1 și 1/2 linguriță sare ■ 100 g ciuperci proaspete
■ 2 linguri de frunze de busuioc verde
■ 100 g măsline negre
■ ulei de măsline

Pregătești așa: Într-un bol pui făina de mălai cu apă și cu o linguriță de sare. Dai bolul la cuptorul cu microunde, la temperatură maximă, timp de 5 minute. Amesteci bine cu telul mămăliga și mai dai încă 3 minute la cuptorul cu microunde, la temperatura maximă. Razi cașcavalul pe răzătoarea mică și amesteci bine cu mămăliga fierbinte. Ungi o formă de tartă cu diametrul de 26 cm cu ulei de măsline și torni mămăliga fierbinte în ea. Nivelezi cu ajutorul unei palete și lași la răcit 15 minute. Tai mărunt ceapa, ardeiul îl tai julien, iar dovlecelul îl tai rondele. Opărești roșiile, le decojești și le tai mărunt. Încingi puțin ulei de măsline într-o tigaie aderentă și călești mai întâi dovleceii, până capătă o culoare aurie. Scoți apoi dovleceii pe hârtie absorbantă de bucătărie. În același ulei călești ceapa și ciupercile feliate, până capătă și ele o culoare aurie. De asemenea, le scoți și pe ele pe hârtie absorbantă de bucătărie. La sfârșit, adaugi în tigaie roșiile tăiate mărunt și frunza de busuioc. După ce au fiert circa 5 minute, le pui pe blatul de mămăligă. Peste pasta de roșii cu busuioc, presari dovlecelul, ardeii, ceapa, ciupercile și măslinele negre. Dai la cuptor la 200 de grade, timp de 10 minute. Scoți apoi pizza și presari mozzarella dată pe răzătoarea mare, apoi mai dai la cuptor încă 5 minute sau până când brânza s-a topit. Servești pizza caldă.

Add Comment