Pilaf de orz cu vinete

Foto: Mihai Nicolae

Pilaf de orz cu vinete

Rețetă de Elena Râncioagă, sat Izvoru, com. Provița de Sus, jud. Prahova

Preț: 15 lei-4 porții

Pregătire: 25 minute

Coacere: 2 ore

Îți trebuie: 1 3/4 căni cu orz boabe, 5 căni apă clocotită, 1/2 cană migdale felii, 2 vinete tăiate cuburi mici, 2-3 linguri pătrunjel verde, 1 lingură condiment vegetal

Pregătești așa: Alegi orzul, îl speli, apoi îl tratezi termic, fie într-o tigaie de teflon fără ulei, la foc mic, amestecând continuu, fie într-o tavă la cuptor, doar atât cât să capete o culoare ușor aurie. După aceea îl pui într-un bol unde adaugi următoarele ingrediente: apa, vinetele tăiate cuburi mici, ceapa tocată mărunt, condimentele și pătrunjel. Amesteci compoziția și o pui într-o tavă de Jena pe care o acoperi și o dai la cuptor, la foc mediu pentru 90-115 minute. Descoperi tava, presari uniform migdalele felii și mai introduci tava în cuptor încă 15 minute. Este un pilaf mai exotic, potrivit pentru o zi călduroasă de vară, dar și pentru persoanele care țin dietă și vor să mănânce ceva bun și hrănitor. Orzul este un tip de cereală integrală bogată în fibre și proteine, care oferă numeroase beneficii pentru sănătate celor care îl consumă.

2 Comments

  1. Gligor Elisabeta iulie 13, 2017
    • Crenguta iulie 13, 2017

Add Comment