Piftele de bureți

Foto: Mihai Nicolae

Rețetă de Ana-Maria Plăcintă Alexandrache, Suceava

Preț: 6 lei-3-4 porții

Pregătire: 30 minute

Coacere: 20 minute

Îți trebuie: 1 cană ciuperci pleurotus, 2 cartofi cruzi mici, usturoi, ceapă, 2 felii pâine înmuiată, 1-2 linguri pătrunjel
verde tăiat mărunt, sare, condimente

Pregătești așa: Pui ciupercile la fiert, apoi le dai prin mașina de tocat carne. Cureți cartofii cruzi și îi dai prin răzătoarea mică. Mărunțești bine pâinea înmuiată și o amesteci cu ciupercile, pătrunjelul și cartofii rași. Adaugi sare, usturoi, ceapă și condimente, după gust. Faci chiftele mici și le dai opțional prin făină sau pesmet, apoi le prăjești în tigaie. În timpul coacerii, chiftelele trebuie întoarse pe ambele părți. Poți servi piftelele alături de piure de cartofi.

Add Comment