Foto: Mihai Nicolae
Rețetă de Ana-Maria Plăcintă Alexandrache, Suceava
Preț: 6 lei-3-4 porții
Pregătire: 30 minute
Coacere: 20 minute
Îți trebuie: 1 cană ciuperci pleurotus, 2 cartofi cruzi mici, usturoi, ceapă, 2 felii pâine înmuiată, 1-2 linguri pătrunjel
verde tăiat mărunt, sare, condimente
Pregătești așa: Pui ciupercile la fiert, apoi le dai prin mașina de tocat carne. Cureți cartofii cruzi și îi dai prin răzătoarea mică. Mărunțești bine pâinea înmuiată și o amesteci cu ciupercile, pătrunjelul și cartofii rași. Adaugi sare, usturoi, ceapă și condimente, după gust. Faci chiftele mici și le dai opțional prin făină sau pesmet, apoi le prăjești în tigaie. În timpul coacerii, chiftelele trebuie întoarse pe ambele părți. Poți servi piftelele alături de piure de cartofi.