Piept de pui marinat cu garnitură de legume

Foto: Mihai Nicolae

Rețetă de Paula Cândea, București

PREȚ: 24 lei-4 porții

Pregătire: 90 minute

Coacere: 40 minute

Îți trebuie: 1/2 kg piept de pui, 2-3 linguri ulei de alune, coriandru măcinat, piper, sare, scorțișoară, nucșoară, boia dulce, un vârf de cuțit de praf de usturoi, 1 linguriță zeamă de lămâie, 1 morcov, 1 țelină mică, 1 mână de mazăre, 1 mână de fasole verde, 1 cutie mică de porumb, 1 lingură unt, 2-3 linguri de fasole boabe fierte (opțional)

Îți trebuie pentru salată: 1/4 varză roșie, 1/4 varză albă, sare, piper, 1 linguriță ulei de alune, 1 linguriță oțet balsamic roșu

Pregătești așa: Tai pieptul felii, îl pui într-un vas și presari mirodeniile: coriandru măcinat, piper, sare, scorțișoară, nucșoară, boia dulce, un vârf de cuțit praf de usturoi. Deasupra, torni o vinegretă, făcută din ulei de alune, zeamă de lămâie și sare. Amesteci bine totul și dai vasul la rece pentru câteva ore. Dacă pregătești pieptul de pui de pe o zi pe alta, este mult mai fraged. Frigi carnea pe grătar și o pui pe platou.

Prepari garnitura așa: Speli morcovul, țelina și fasolea verde, le cureți și le tai cuburi. Pui totul într-o strecurătoare, adaugi și mazărea și fierbi totul pe baie de aburi. După ce au fiert, fără a se înmuia prea tare, treci legumele printr-un jet de apă rece. Într-un vas topești untul, pui legumele fierte, adaugi fasolea boabe și porumbul și înăbuși câteva minute. Adaugi sare și piper. Pregătești salata așa: Varza roșie și varza albă le tai fin sau le dai pe răzătoare. Pui sare și freci bine varza cu ambele mâini pentru a se înmuia. Adaugi un sos format din ulei de alune, oțet balsamic roșu, sare și piper. Așezi totul pe un platou și servești.

Add Comment