Piept de pui marinat cu garnitură de legume

Foto: Mihai Nicolae

Rețetă de Paula Cândea, București

PREȚ: 24 lei-4 porții

Pregătire: 90 minute

Coacere: 40 minute

Îți trebuie: 1/2 kg piept de pui, 2-3 linguri ulei de alune, coriandru măcinat, piper, sare, scorțișoară, nucșoară, boia dulce, un vârf de cuțit de praf de usturoi, 1 linguriță zeamă de lămâie, 1 morcov, 1 țelină mică, 1 mână de mazăre, 1 mână de fasole verde, 1 cutie mică de porumb, 1 lingură unt, 2-3 linguri de fasole boabe fierte (opțional)

Îți trebuie pentru salată: 1/4 varză roșie, 1/4 varză albă, sare, piper, 1 linguriță ulei de alune, 1 linguriță oțet balsamic roșu

Pregătești așa: Tai pieptul felii, îl pui într-un vas și presari mirodeniile: coriandru măcinat, piper, sare, scorțișoară, nucșoară, boia dulce, un vârf de cuțit praf de usturoi. Deasupra, torni o vinegretă, făcută din ulei de alune, zeamă de lămâie și sare. Amesteci bine totul și dai vasul la rece pentru câteva ore. Dacă pregătești pieptul de pui de pe o zi pe alta, este mult mai fraged. Frigi carnea pe grătar și o pui pe platou.

Prepari garnitura așa: Speli morcovul, țelina și fasolea verde, le cureți și le tai cuburi. Pui totul într-o strecurătoare, adaugi și mazărea și fierbi totul pe baie de aburi. După ce au fiert, fără a se înmuia prea tare, treci legumele printr-un jet de apă rece. Într-un vas topești untul, pui legumele fierte, adaugi fasolea boabe și porumbul și înăbuși câteva minute. Adaugi sare și piper. Pregătești salata așa: Varza roșie și varza albă le tai fin sau le dai pe răzătoare. Pui sare și freci bine varza cu ambele mâini pentru a se înmuia. Adaugi un sos format din ulei de alune, oțet balsamic roșu, sare și piper. Așezi totul pe un platou și servești.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!