Pește natur la cuptor

Foto: Mihai Nicolae

Rețetă de Magda Daniela Movilă, Ciobanu, jud. Constanța

Preț: 25 lei-4 porții

Pregătire: 20 minute

Coacere: 30 minute

Îți trebuie:
■ 2 păstrăvi întregi
■ 1 lămâie ■ 8 măsline
■ 1 roșie ■ 1 păhărel de apă
■ 1 păhărel ulei ■ 2-3 ciuperci tăiate felii ■ 1 păhărel oțet ■ 3 foi de dafin ■ 1 ceapă tăiată fâșii ■ 2 morcovi tăiați rondele ■ sare ■ piper

Pregătești așa: Iei o tavă în care pui uleiul, tai file tot peștele și îl așezi în tavă. Peste el torni oțetul, tai lămâia rondele, de asemenea și morcovul, pui foile de dafin, ceapa, roșia (tăiată și ea rondele), 1 linguriță de piper și una de sare și la urmă, apa, măslinele și ciupercile. Învelești tava cu o foaie de staniol și o introduci la cuptor timp de 30 de minute.

Add Comment