Paste cu sos delicios de legume

Ioana Drile, Oradea

Îți trebuie:

  • 2 cepe
  • 2 morcovi potriviți
  • 1 țelină mică
  • 1 gulie
  • sare
  • piper
  • 5 linguri ulei
  • 500 ml suc de roșii
  • 1 lingură smântână
  • pastă de ardei sau puțin praf de chilli
  • spaghete sau alt tip de paste.

Pregătești așa:

Cureți ceapa, morcovii, țelina și gulia. Tai cubulețe legumele, ceapa o călești timp de 4 minute, după care adaugi celelelalte legume. Lași puțin legumele la călit, adaugi pasta de ardei sau cilli, pui sucul de roșii și încă jumătate de litru de apă. Lași sosul la înăbușit. Între timp, fierbi pastele după instrucțiunile de pe ambalaj. Când este aproape gata sosul, condimentezi și adaugi 1 lingură de smântână. Servești cu pastele: fie pui pastele peste sos și amesteci, fie pui pastele în farfurie și adaugi sosul deasupra.

Add Comment