Păstăi scăzute cu usturoi

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
800 g păstăi galbene
8 căței de usturoi
1 linguriță boia dulce
1/2 linguriță piper
sare
1/4 legătură pătrunjel
2 fire mărar verde
4 linguri ulei
Pregătești așa:
Cureți păstăile de capete și le rupi în 2-3 bucăți. În uleiul încins, pui 6 căței de usturoi striviți și căliți rapid. Adaugi apoi păstăile și continui să călești încă 2-3 minute, amestecând des. Acoperi păstăile cu 2 căni de apă și adaugi condimentele și verdețurile tocate mărunt.
Pui capacul și fierbi la foc mediu pentru 25-30 de minute. Verifici să fie fierte, iar dacă după acest timp nu sunt gata, le mai lași la fiert cu capac. Adaugi restul de 2 căței de usturoi striviți și fierbi încă 5 minute fără capac, să scadă sosul de pe păstăi.

SFAT
Mirosul puternic al usturoiului e dat de o reacţie chimică ce are loc atunci când celulele sale sunt strivite. Dacă usturoiul este gătit la temperaturi înalte, această reacţie nu mai are loc, iar gustul său devine din înţepător, dulceag.

Pregătire: 40 minute; Fierbere: 50 minute
Rețetă de Alina Florentina Barbu, com. Măldăeni, jud. Teleorman

Intră și aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!