foto: MIhai Nicolae
Păstăi scăzute cu usturoi (rețeta bunicii mele)
Rețetă de Emilia-Alina Împărățelu, Craiova, jud. Dolj
Preț: 7 lei-4 porții
Pregătire: 25 minute
Fierbere: 30 minute
Îți trebuie: 800 g păstăi galbene, 8 căței de usturoi, 1 linguriță boia dulce, 1/2 linguriță piper, sare, 1/4 legătură pătrunjel, 2 fire mărar verde, 4 linguri ulei
Pregătești așa: Cureți păstăile de capete și le rupi în 2-3 bucăți. În uleiul încins pui 6 căței de usturoi striviți și călești rapid. Adaugi apoi păstăile și că-
lești în continuare 2-3 minute, amestecând des. Acoperi păstăile cu 2 căni de apă și adaugi condimentele și verdețurile tocate mărunt. Fierbi la foc mediu pentru 25-30 de minute. Adaugi restul de 2 căței de usturoi striviți și lași să fiarbă încă 5 minute fără capac, să scadă sosul de pe păstăi.