Pârjoale din legume

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
1 legătură 
ceapă verde
1 ceapă uscată
2 legături mărar
1 legătură pătrunjel
3 căței de usturoi
2 cartofi
2 dovlecei
pesmet
ulei pentru prăjit
sare
piper
100 g mazăre
ulei de măsline

Pregătești așa:
Speli și toci mărunt ceapa, apoi o călești în puțin ulei și o dai la rece. Mărarul, pătrunjelul și usturoiul le toci mărunt. Scoți mazărea din borcan și o lași la scurs. Cureți dovleceii de coajă și îi tai cubulețe, pe urmă le pui la fiert în apă cu sare. După ce au fiert, lași cubulețele de dovlecei să se scurgă într-o sită și le amesteci cu ceapa călită. Cureți cartofii, îi speli și îi dai prin răzătoarea mică, după care îi scurgi de zeamă. Amesteci cu celelalte legume și condimentezi cu sare și piper. Adaugi pesmet doar dacă compoziția este prea moale. După ce ai amestecat toate legumele, formezi chiftele pe care le pui la prăjit în uleiul bine încins. Scoți chiftelele pe un platou și le lași să se scurgă de ulei pe un prosop absorbant de bucătărie. Servești pârjoalele cu salată verde și le ornezi cu felii de roșii.

4 porții   Pregătire: 40 minute   Coacere: 30 minute

Rețetă de Nicoleta Popescu, București

Pentru o altă rețetă de pârjoale de post, intră aici. 

Add Comment