Pârjoale de praz


✔ Afecțiuni renale, hipertensiune arterială

Gabriela Constantinov, București

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

4 porții
Pregătire: 15 minute
Coacere: 20 minute

Îți trebuie:

  • 600 g praz
  • 600 g cartofi
  • 100 g făină
  • 150 g ulei
  • 60-100 g cașcaval de post
  • sare și piper după gust

Pregătești așa:
Cureți prazul, îl speli și îl tai în bucăți nu prea mari și îl pui la fiert în apă cu sare.
Fierbi cartofii în coajă, apoi îi cureți și îi dai prin mașina de tocat împreună cu prazul fiert.
Adaugi în pasta obținută făină, sare, piper și caș-cavalul de post ras.
Faci pârjoale cu mâna, le treci prin făină și le prăjești pe ambele părți în ulei bine încins. Le servești cu diverse salate.



Add Comment