Carmen Sandu, Tg. Jiu
6 porții
Pregătire: 15 minute
Coacere: 45 minute
Orez sârbesc, cu multe legume
Îți trebuie:
- 1 ceapă albă
- 1 ceapă roșie
- 1 morcov
- 1 ardei roșu
- 1 ardei verde
- 200 g ciuperci
- 250 g orez
- supă legume (sau apă fierbinte)
- ulei
- sare
- piper
- pătrunjel
Pregătești așa:
Cureți ceapa și morcovul de coajă. Ciupercile le tai în bucăți mai mari. Ardeii îi cureți de cotoare și semințe. Speli legumele, le tai mărunt și le călești în puțin ulei. Orezul ales și spălat îl adaugi peste legume. Pui supa de legume, piperezi și sărezi după gust. Dai cratița la cuptor, până ce se fac orezul și legumele. La final, presari pătrunjel tocat fin. Pentru o servire elegantă, poți alege să pui orezul într-un inel de decor. Astfel, vei putea servi orezul sârbesc la masă într-un mod festiv, chiar și într-o zi obișnuită.