Orez cu legume

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
300 g orez
100 g fasole verde
100 g ardei roșu
100 g roșii
200 g vinete
1 ceapă albă
50 ml ulei
sare și piper după gust
Pregătești așa:
Orezul, ales și spălat, îl pui la fiert cu puțină sare și apă. Când e aproape fiert, adaugi piperul. Cureți vânăta parțial de coajă și o tai rondele. Fasolea verde o rupi în bucăți, ardeiul și ceapa le tai julien, iar roșiile le tai rondele. Toate legumele le pui într-un vas cu puțină apă și le lași la înăbușit.
După ce a fiert orezul, îl scurgi de surplusul de apă și îl pui peste legumele înăbușite, după care mai lași să fiarbă sau îl dai la cuptor câteva minute. Servești orezul simplu sau alături de un pește fript, stropit cu ulei.

SFAT: Nu presăra niciodată boia de ardei pe carne înainte să o frigi pentru că, prin ardere, îi va da un gust amărui.
Dacă dorești să prepari un antricot pane fraged, ține-l în apă cu oțet, apoi condimenteză-l.
Cățeii de usturoi curățați nu se usucă, dacă îi pui în ulei. În plus, usturoiul prinde o aromă plăcută.

Pregătire: 30 minute; Fierbere: 50 minute
Rețetă de Marton Erzsebet, sat Recea, com. Tulgheș, jud. Harghita

Pentru o altă rețetă de orez cu legume, intră aici.

Add Comment