Orez chinezesc cu legume

foto: Mihai Nicolae

Orez chinezesc cu legume

Rețetă de Monica Horoiu, Iași

Preț: 10 lei-2 porții

Pregătire: 20 minute

Coacere: 25 minute

Îți trebuie: ■ 1 cană de orez (fiert cu o zi/câteva ore înainte) ■ 2 ouă ■ 1/2 ardei gras roșu ■ 1/2 ardei gras galben ■ 1 legătură pătrunjel ■ 2 căței de usturoi ■ 1 legătură mică de ceapă verde ■ 1 cutie muguri de fasole mung ■ sare, piper, ulei

Pregătești așa: Tai legumele mărunt și le călești în 2 linguri ulei. Întâi pui ardeii, ceapa și usturoiul, iar spre final adaugi pătrunjelul și mugurii de fasole. Le dai deoparte. Mai pui 2 linguri ulei și adaugi orezul fiert în prealabil (poți pune un amestec de orez cu ciuperci). Prăjești orezul circa 10 minute, amestecând din când în când. Adaugi legumele și le mai lași la foc vreo 5 minute. Condimentezi după gust. În tigaia încinsă spargi 2 ouă și le amesteci rapid cu o furculiță, până obții un fel de ouă-ochiuri prăjite/omletă sfărâmată. Servești orezul ca atare, cu pătrunjel verde, tocat și presărat la final, fără alte garnituri. Este un orez gustos și sățios! Poți servi preparatul sub formă de cupolă, pe care o obții punând orezul preparat într-un castron ud și apoi răstorni în farfuria de servit.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!