Musaca de vinete și chifteluțe dietetice

Vă prezentăm două rețete dietetice: Musaca de vinete dietetică și Chifteluțe de cartofi cu tarâțe. Sunt foarte gustoase și pot fi consumate chiar și de către persoanele care țin o dietă. Carnea tocată de vită nu este la fel de grea precum carnea de porc, de aceea vă recomandăm rețeta de musaca. La fel, vă recomandăm și rețeta de chifteluțe din cartofi cu tărâțe care pot fi consumate ca atare sau ca și garnitură la un grătar din carne de pui.

musaca

Foto: Musaca de vinete dietetică – iStock

 

Musaca de vinete dietetică

Îți trebuie:
2 vinete
4-5 cartofi mari
4-5 roșii mari
1/2 kg carne tocată de vită
2 ouă
sare și piper
Pregătești așa:
Se curăță de coajă vinetele și cartofii; se spală și apoi se taie rondele. Roșiile se spală și se taie și ele rondele. Carnea tocată se sărează și condimentează după gust cu sare și piper.
Se unge cu puțin ulei un vas de 3 kg (tavă sau vas de Jena). În acest vas se așază alternativ, câte un strat de felii de cartofi, unul de felii de roșii, unul de felii de vinete și unul de carne tocată. Se repetă apoi straturile; deasupra trebuie să se afle un strat de de roșii. Se acoperă cu apă și se dă la cuptor până seacă musacaua. Se toarnă deasupra 2 ouă bătute și se mai dă la cuptor pentru câteva minute.

Rețetă de Raluca-Ramona Pop, Sângeorgiu de Mureș, jud. Mureș

 

 

chiftele

Foto: Chifteluțe de cartofi cu tărâțe – iStock

 

Chifteluțe de cartofi cu tărâțe

Îți trebuie:
2 cartofi
50 g tărâțe
40 ml lapte
20 g unt
1/2 ou
Pregătești așa:
Se pun cartofii în coajă la fiert, iar când sunt gata se curăță și se pasează. Se amestecă laptele cu 40 g tărâță și se lasă compoziția 10-15 min., apoi se adaugă cartofii pasați, 1/2 de ou și 1/2 din cantitatea de unt.
Se formează 3-4 chifteluțe, care se trec prin tărâța rămasă și se prăjesc în unt. Sunt indicate bolnavilor de diabet.

Rețetă de Ioana Preda, București

Încearcă și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Tags:

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!