Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania
Îți trebuie:
200 g mozzarella
1 kg cartofi
700-800 g ciuperci
2-3 cepe
4 căței de usturoi
3 ouă
1 legătură de pătrunjel
1 legătură de mărar
50 g unt
2-3 linguri cu pesmet
ulei
sare
Pregătești așa:
Speli cartofii și îi pui la fiert în coajă. Cureți ceapa, o tai și o călești în ulei. Adaugi și ciupercile spălate, curățate și tăiate după preferință. La final adaugi usturoiul zdrobit și sarea. Pui și verdeața tocată fin.
Ungi o tavă cu unt și o tapetezi cu pesmet. Cureți cartofii și îi tai felii mai groase. Adaugi apoi ciupercile. Acoperi cu un alt strat de cartofi, iar la final adaugi ouăle bătute cu mozzarella rasă. Ții la cuptor, la foc mediu, timp de 30-35 de minute.
Pregătire: 50 minute; Coacere: 35 minute
Rețetă de Iulia Tanur, Năvodari, jud. Constanța
Aici vei găsi o altă rețetă deosebită de musaca.