Foto: Mihai Nicolae – Burda România
Îți trebuie:
2 salate verzi
de circa 150 g fiecare
300 g orez brun
2 cepe roșii potrivite
4 bucăți de țelină feliată
500 g boabe de fasole roșie
400 g boabe de porumb dulce
Îți trebuie
pentru dressing:
■ 6 linguri ulei de măsline
sucul de la 2 lămâi
1 linguriță zahăr pudră
6 linguri cu coriandru
proaspăt tocat
piper negru
sare
Pregătești așa:
Într-o oală pui la fiert orezul spălat. La fel procedezi și cu fasolea. Separat, prepari dressingul pentru salată, amestecând ingredientele. Într-un vas mare pui țelina, salata verde, ceapa, toate bine spălate și tăiate mărunt. Adaugi și porumbul. Amesteci și orezul bine scurs și fasolea cu amestecul de salată și torni dressingul peste toate acestea. Amesteci din nou totul și salata e gata de servit.
6 porții Pregătire: 40 minute Fierbere: 60 minute
Rețetă de Sabina Cazan, sat Hondol, jud. Hunedoara
Pentru o altă idee de salată cu ingrediente vegetale, intră aici.