Mâncărică picantă de fasole boabe

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
500 g fasole uscată
2 ardei grași, roșii
2 ardei iuți
1 morcov
1 ceapă
ulei
sare, boia
foi de dafin
Pregătești așa:
Pui fasolea la înmuiat de cu seara. Schimbi apa și o pui la fiert în apă rece cu o linguriță de sare. Între timp, dai pe răzătoare ceapa și morcovul și le călești puțin într-o lingură de ulei cu un praf de sare. Când fasolea este fiartă, o iei cu spumiera și o pui într-o cratiță cu o lingură de ulei, ardeii grași tăiați în fâșii, ceapa călită, amestecată cu morcovul. Adaugi sare după gust, o foaie de dafin, o linguriță cu boia dulce și ardeii iuți.
Torni peste ingrediente un polonic cu apă și dai la cuptor, la foc potrivit, până ce scade.

Pregătire: 25 minute; Fierbere: 60 minute
Rețetă de Florentina Leoveanu, com. Măldăeni, jud. Teleorman

Intră aici și vei găsi o rețetă delicioasă.

Add Comment