Mâncărică de vară cu legume

foto: Mihai Nicolae

Mâncărică de vară cu legume

Rețetă de Stanca Sorică, com. Măldăeni, jud. Teleorman

Preț: 14 lei-4 porții

Pregătire: 25 minute

Fierbere: 45 minute

Îți trebuie:
■ 2 cepe mari
■ 3 ardei grași
■ 600 g fasole verde
■ 500 g dovlecei
■ 6 cartofi potriviți
■ 4 roșii mari
■ 1 legătură de pătrunjel
■ sare, piper
■ cimbru, ulei

Pregătești așa: Speli bine toate legumele. Toci ceapa solzișori și ardeiul gras fâșii mai groase și potrivit de lungi. Pui legumele în uleiul bine încins, până începe ceapa să capete o culoare puțin aurie. Stingi totul cu 2 pahare cu apă și adaugi prima dată cartofii tăiați puțin mai mare și fasolea verde (ruptă în bucăți potrivite) pentru că fierb mai greu. Când fasolea s-a înmuiat cât de cât, adaugi dovlecelul, tăiat cubulețe sau rondele, după preferință. Mai lași să fiarbă toate legumele împreună, timp de 10 minute și adaugi roșiile date prin răzătoare. Condimentezi mâncărica cu sare, cimbru și piper și lași la foc mic, până fierb roșiile și scade apa. Presari deasupra pătrunjel. În farfurie, ai grijă să pui din toate legumele. Pentru că au culori diferite, va rezulta un decor foarte frumos, pe care-l vei completa cu puțin pătrunjel verde tocat mărunt.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!