Mâncărică de gutui cu praz

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
3-4 fire de praz
2-3 gutui
1 linguri ulei
1 linguriță zahăr
2 linguri făină
2 linguri suc de roșii

Pregătești așa:
Speli și cureți prazul și îi tai mărunt. Speli gutuile și le tai în felii ceva mai groase. încingi uleiul și înăbuși prazul timp de câteva minute, amestecând ușor. Când prazul a devenit transparent, adaugi gutuile și puțină apă, zahărul și lași să fiarbă 20 de minute. La sfârșit, adaugi făina dizolvată în sucul de roșii și puțină apă rece. Continui fierberea încă 10 minute, la foc mic, până se îngroașă sosul, timp în care scuturi vasul pe orizontală, de câteva ori, ca să nu se lipească sosul. Servești mâncare caldă sau rece.

4 porții; pregătire: 20 min; fierbere: 30 min

Rețetă de Georgeta Văireanu, București

Add Comment