Mâncărică de fasole verde de la bunica

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
2 kg fasole verde
4 cepe
3 ardei grași
1 kg roșii
6 căței de usturoi
ulei
sare
boia dulce
Pregătești așa:
Cureți fasolea de codițe, o speli și o rupi în bucățele. Cureți celelalte legume, tai ceapa cubulețe, ardeii feliuțe, iar usturoiul îl pisezi și îl freci cu puțină sare.
Pui la fiert fasolea în apă cu sare. Călești ceapa în puțin ulei, apoi adaugi ardeii grași și lași să dea în 2-3 clocote. Dai roșiile pe răzătoare și le adaugi peste ceapă și ardei, odată cu pasta de usturoi și boiaua.
După ce a fiert fasolea, o pui peste sos și fierbi împreună 10 minute, cât să scadă bine.
Umpli borcane de 800 g (circa 5 bucăți), le pui capace și le așezi într-o cratiță, învelite în ziar, să fiarbă 30 de minute. Când s-au răcit, depozitezi borcanele în cămară.
Poftă bună!

Pregătire: 50 minute; Fierbere: 90 minute
Rețetă de Gina-Georgeta Deușan, loc. Luna de Jos, jud. Cluj

Intră aici și vei găsi o rețetă delicioasă.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!