Mâncărică de ardei

Rețetă de Samy Lucescu, loc. Rădăuți, jud. Suceava

Foto: Practic în bucătărie, Mihai Nicolae

Foto: Practic în bucătărie, Mihai Nicolae

5 porții
Pregătire: 20 minute
Coacere: 60 minute
Îți trebuie:

  • 1 ardei roșu
  • 1 ardei galben
  • 1 ardei verde
  • 2 cepe
  • 150 g orez
  • ulei
  • câteva roșii
  • sare
  • piper
  • câteva frunze pătrunjel verde

Pregătești așa:
Ardeii îi cureți de semințe, îi speli și îi tai mărunt. Ceapa o cureți de coajă, o speli și o tai mărunt, apoi o călești într-o tigaie. Când capătă culoarea aurie, adaugi ardeii, presari sare, piper și lași 10-15 minute să fiarbă înăbușit. Speli orezul și îl pui la înmuiat pentru 10 minute. Îl pui la fiert cu 450 ml apă (de trei ori cantitatea de orez). Într-o crăticioară pui orezul fiert, împreună cu ardeii, ceapa și roșiile curățate de pielițe, apă și pătrunjel verde tocat mărunt.

Add Comment