Mâncare dietetică de dovlecei

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
3 dovlecei
2 roșii
2 cepe
2 ardei
1 legătură pătrunjel
sare
piper
boia de ardei dulce
ulei
Pregătești așa:
Tai ceapa și ardeii mărunt și îi călești în ulei până când ceapa devine sticloasă. Cureți dovleceii de coajă și îi dai prin răzătoarea mare, apoi îi lași la scurs în strecurătoare. Pui dovleceii peste ceapă și ardei.
Decojești roșiile și le tai cubulețe, apoi le așezi peste dovlecei, torni apă cât să le acopere și le pui pe foc. Adaugi boia, piper și sare după gust. Este gata când dovleceii au fiert și sosul a scăzut. La urmă, pui pătrunjelul tocat.

Pregătire: 30 minute; Fierbere: 50 minute
Rețetă de Raluca Ramona Pop, Sângeorgiu de Mureș, jud. Mureș

Intră aici, vei găsi rețeta de dulceață cu dovlecei.

Add Comment