Mâncare de praz cu măsline

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
1 kg praz
100 g măsline
suc de roșii sau bulion
3 linguri ulei de măsline
2 linguri zahăr caramelizat
3 linguri de vin
sare, după gust
1 lămâie
Pregătești așa:
Cureți prazul, îl speli și opărești doar partea albă, tăiată bucățele, în apă cu puțină sare. Scurgi bine prazul opărit, apoi îl înăbuși în uleiul încins. Adaugi măsline fără sâmburi, zahărul caramelizat, vinul, sare, suc de roșii. Lași cratița pe foc potrivit, până ce scade. Cureți lămâia bine de coajă, o tai în felioare mici și subțiri, o adaugi în cratiță, amesteci bine, stingi focul și mai lași 5-10 minute vasul pe foc. Lămâia va da o aromă deosebită mâncării de praz cu măsline. Servești mâncarea caldă, dar și rece e foarte gustoasă.

SFAT: Prazul are gust plăcut, nu costă mult și are multe virtuți terapeutice. E sărac în grăsimi și atunci e recomandat în curele de slăbire; e recunoscut drept tonic al sistemului nervos, laxativ, calmant al tractului digestiv, expectorant; curăță arterele de colesterol. Nutriționiștii ne sfătuiesc să mâncăm și partea albă, și partea verde a prazului.

Pregătire: 30 minute; Fierbere: 45 minute
Rețetă de Ștefania Răduță, București

Intră aici și vei găsi rețeta de pârjoale cu praz.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!