Mâncare de murături

Foto: Mihai Nicolae -Burda România

Îți trebuie:
7-8 gogonele
5 gogoșari
2 castraveți murați
2 buchete de conopidă
1/4 varză tăiată fâșii
2 morcovi
2 cepe
ulei
boia iute
bulion
piper
concentrat vegetal
1 lingură de făină

Pregătești așa:
Dacă este cazul, desărezi gogonelele în apă călduță. Toate murăturile, inclusiv ceapa, le tai cuburi și le pui într-o cratiță cu ulei. Le ții pe foc mic și acoperi cratița. Amesteci mereu până scade apa și sunt bine pătrunse. Adaugi 1 lingură de făină dizolvată cu puțină apă, bulionul, piperul, concentratul vegetal și apă cât să acopere. Dai vasul la cuptor până se leagă sosul. Servești cu mămăliguță.

 

4 porții Pregătire: 40 minute COACERE: 40 minute
Rețetă de Iuliana Felicia Măciucă, Brăila

Add Comment