Mâncare de ciuperci în sos de roșii, cu cartofi

Foto: Mihai NIcolae – Burda România

Îți trebuie:

700 g ciuperci întregi conservate (puteți folosi și proaspete)
400 g roșii în suc propriu
1 ceapă mare 
1 morcov
1 cățel de usturoi
1/2 ardei roșu

4 cartofi
sare
1 linguriță sos iute din comerț

piper (dacă folosești sos iute, nu mai e nevoie de piper)

1 linguriță busuioc uscat  pătrunjel verde 
mărar verde 
3 linguri vin roșu 
3 linguri ulei

Pregătești așa:
1. Cureți ceapa, o speli și o toci mărunt. Ardeiul roșu îl tai cubulețe, iar morcovul îl cureți și îl tai rondele. Într-o tigaie pui uleiul la încins, adaugi legumele pregătite și le înăbuși 3-4 minute. Adaugi o cană/o cană și jumătate cu apă și lași să fiarbă. Roșiile le toci cât mai mărunt și le dai drumul în tigaie. Lași la foc mediu, să fiarbă 5-7 minute. Condimentezi cu sare, busuiocul uscat și sos iute. La final pui vinul, pătrunjelul și mărarul verde tocat și tragi tigaia de pe foc.

2. Speli bine ciupercile. Le pui într-o cratiță cu apă, puțină sare și piper și le fierbi 30 de minute, apoi le scurgi de apă. Cureți cartofii, îi speli și îi tai cuburi mai mari. În sosul pregătit pui ciupercile și amesteci bine.

3. Torni totul într-un vas de ceramică, apoi adaugi cartofii. Cureți usturoiul, îl pisezi și îi dai drumul în vas. Acoperi vasul cu capac și îl introduci în cuptor. Aprinzi focul și lași mâncarea până scade atât cât ne dorim, dar preparatul este bine făcut.

Servești ca preparat de post, alături de murături sau poate fi consumat ca și garnitură.

Rețetă de Roxana Ciobanu, Fălticeni, jud. Suceava

6 porții – Pregătire: 60 minute
Coacere: 45 minute

O altă rețetă simplă, potrivită pentru o zi de post, găsești aici. 

Add Comment