Mâncare de bulgur cu ciuperci și fasole roșie

Foto: Mâncare de bulgur cu ciuperci și fasole roșie – Arhivă Burda România


Îți trebuie:
4 cepe verzi
1 morcov mare
1 cutie ciuperci tăiate (400 g)
1 cutie fasole roșie (400 g)
250 g roșii decojite în sos tomat
3/4 de cană cu bulgur
1 lingură pastă de gogoșari cu kapia
sare roz de Himalaya
piper
1 lingură amestec de legume
3 linguri ulei de răpită
pătrunjel verde
Pregătești așa:
Ciupercile se spală și se scurg într-o sită timp de 10 minute. Ceapa verde se taie rondele, morcovul cubulețe.
Într-o cratiță se încinge uleiul, se pune ceapa verde, morcovul și ciupercile și se sotează 3-4 minute.
Se spală bulgurul, se adaugă în cratiță și se amestecă. Se lasă 1 minut la sotat, apoi se pune apă cât să acopere bine legumele. Se adaugă sare, piper și amestecul de legume, după gust. Se pune capacul și se lasă să fiarbă, amestecându-se din când în când.
Roșiile decojite se toacă mărunt, fasolea se scurge și se clătește sub un jet de apă. Când bulgurul este fiert destul de bine, se adaugă fasolea și roșiile tocate. Se mai adaugă condimente, dacă este nevoie. Se mai lasă mâncare 10 minute pe foc, amestecând din când în când. Se ia cratița de pe foc și se presară pătrunjel verde, tocat mărunt.

Rețetă de Roxana Ciobanu, Fălticeni, jud. Suceava

Add Comment