Mămăligă la cuptor cu brânză și spanac

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
200 g mălai grișat
1 lingură sare
puțin ulei pentru uns tava
Îți trebuie pentru umplutură:
500 g brânză de vacă
200-300 g spanac
100-150 g feta
2 ouă
2 căței de usturoi
sare, piper
semințe de susan
Pregătești mămăliga așa:
Cântărești mălaiul, iar cantitatea de apă se triplează. Pui la foc apa cu sarea, iar când dă în clocot, adaugi în ploaie mălaiul, lași la fiert și amesteci energic. Ungi o formă (tavă) rotundă, pui mămăliga bine fiartă, nivelezi cu o spatulă și ridici puțin marginile pe peretele formei. Introduci preparatul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 10-15 minute.
Pregătești umplutura așa:
Opărești spanacul doar puțin, îl strecori și îl toci puțin. Fărâmițezi brânza, adaugi spanacul scurs, ouăle, sare și piper după gust, apoi usturoiul zdrobit. Scoți din cuptor tava cu mămăliga și pui umplutura peste ea, apoi presari semințe de susan.
Dai din nou tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 25-30 de minute.

Pregătire: 50 minute; Coacere: 30 minute

Rețetă de Iuliana Lako, com. Cenad, jud. Timiș

 

Dacă dorești o altă rețetă cu mămăligă, intră aici

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!