Macaroane cu sos de vinete

Foto: MIhai Nicolae

Macaroane cu sos de vinete

Rețetă de Lenuța Vrânceanu, sat Izvoru, com. Provița de Sus, jud. Prahova

Preț:10 lei -2 porții

Pregătire: 35 minute

Coacere: 20 minute

Îți trebuie pentru macaroane cu sos de vinete: 2 vinete, 250 g macaroane, ulei, usturoi, 1 kg roșii, 2 linguri de bulion, busuioc, piper, sare

Pregătești macaroanele cu vinete așa: Tai vinetele cuburi mici, le sărezi și le lași o oră în strecurătoare. Apoi le speli de sare și le scurgi. Prăjești ușor vinetele în ulei. Într-o oală călești usturoiul tăiat, adăugând roșiile tăiate mărunt, fără coji și semințe. Lași la foc mic, până scade sosul. Adaugi condimente și mai lași câteva minute la fiert. Fierbi macaroanele în apă sărată, cu două linguri de ulei, apoi le scurgi. Torni peste macaroane sosul de vinete. Le servești calde.

Add Comment