Macaroane cu ciuperci, cașcaval și sos

Ana Iucu, Caransebeș

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

4 porții
Pregătire: 30 minute
Fierbere: 50 minute

Îți trebuie:

  • 1 pachet macaroane
  • 250 g ciuperci
  • 1 ceapă
  • 200 g cașcaval
  • sare
  • piper
  • ulei

Îți trebuie pentru sos:

  • 250 ml lapte
  • 1 linguriță margarină
  • 2 linguri făină

Pregătești așa:
Speli și toci ceapa mărunt, apoi o călești în puțin ulei. Ciupercile le cureți de pielițe, le speli și le tai în bucățele mici. Le adaugi în tigaia cu ceapă. Pui apă cât să le cuprindă și lași să fiarbă la foc mic 20 minute. Fierbi macaroanele în apă cu puțină sare și o linguriță ulei, ca să nu se lipească între ele. Când sunt fierte le clătești cu apă rece.
Pregătești sosul așa:
Într-o crăticioară pui margarina îm-preună cu 100 ml lapte și lași pe foc să se topească. Dizolvi făina în 150 ml lapte și amesteci mereu ca să nu se formeze cocoloașe. Macaroanele fierte le pui într-un bol mare, peste ele pui ciupercile călite cu ceapă, adaugi cașcavalul ras, sosul din lapte și margarină și amesteci ușor. La sfârșit, presari cașcaval ras.

Add Comment