Legume trase la tigaie, cu șnițel de soia

foto: Mihai Nicolae

Legume trase la tigaie, cu șnițel de soia

 

Rețetă de Olimpia Alina Cercel, Timișoara, jud. Timiș

Preț: 10 lei-4 porții

Pregătire: 30 minute

Fierbere: 60 minute

 

Îți trebuie pentru șnițel: 300 g soia, 2 ouă, sare, piper, 50 g făină

Îți trebuie pentru garnitura de orez: 250 g orez 1 l apă

Îți trebuie pentru legumele la tigaie: 1 ceapă, 1 ardei galben, 1 ardei roșu, 1 morcov, 3 ciuperci mari, sare, piper, ulei

Pregătești așa: Pui soia la fiert timp de 30 de minute, după care o scurgi bine. Separat, bați bine ouăle cu condimente și făina, apoi treci prin acest amestec bucățile de soia, pe care le prăjești în uleiul bine încins. Scoți șnițelele de soia pe un șervet absorbant, pentru a îndepărta surplusul de ulei. Pui apa la fiert, apoi adaugi orezul și lași 30 de minute, până ce este fiert. Tai legumele cubulețe și le pui pe rând în tigaia cu puțin ulei, condimentezi și lași până când legumele sunt moi. Pe o farfurie așezi orezul, peste care pui legumele și alături șnițelul. Acest preparat este unul mai dietetic, dar în același timp foarte sățios. Soia înlocuiește cu succes lipsa cărnii, iar legumele vin să completeze acest meniu.



Add Comment