Legume picante

Doina Ivan, loc. Sângeorz Băi,  jud. Bistrița-Năsăud

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

 

4 porții
Pregătire: 10 minute
Coacere: 30 minute

Îți trebuie:

  • 2 linguri ulei
  • 2 cepe
  • 1 cățel usturoi
  • 2 lingurițe chimen
  • 1/2 linguriță șofran
  • 1 linguriță boia dulce
  • 1 conservă roșii în bulion
  • 1 cartof mare
  • 1/2 conopidă
  • 1 mână de bame
  • 2 linguri suc de lămâie

Pregătești așa:
Încingi uleiul, călești ceapa și usturoiul, timp de 5 minute, până se înmoaie. Adaugi chimenul, șofranul, boiaua și roșiile din conservă și fierbi timp de 5 minute. Pui cartoful, conopida, sucul de roșii și potrivești de sare și piper. Servești cu pâine crocantă și cu bere! Șofranul poate fi înlocuit cu curry, condiment pe care îl găsești
în magazine.

Add Comment