Legume înăbușite în stil bulgăresc

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
10 ciuperci 
champignon mici
sau 3-4 mari
1 ardei gras roșu
1 ceapă roșie mare
10 măsline
4 roșii mici 
sau 2 roșii mari
1 dovlecel
1 morcov
1 vânătă
ulei de măsline
cașcaval și vin alb (opțional)
unt
sare
piper
busuioc
Pregătești așa:
Prepari rețeta la tigaie cu capac sau wok. Tai ardeiul felii subțiri, pe lungime. Tai ceapa rondele, care nu trebuie desfăcute, morcovul îl tai felii sau fâșii subțiri, iar dovlecelul feliuțe. Poți adăuga și vânăta, tăiată tot felii, dar aceasta se face mai greu și ar fi recomandat să fie fiartă înainte. Ciupercile le tai feliuțe doar dacă sunt mari. Roșiile mici le pui întregi, fără a fi crestate sau decojite. Dacă folosești roșii mari, le tai în felii groase de circa 2 cm. Pui toate legumele în tigaia încinsă și unsă cu ulei de măsline. Adaugi jumătate de pahar mic de vin alb (cam 4-5 linguri), sarea, piperul și busuiocul. Așezi ciupercile (fără codițe) cu pălăria în jos, astfel încât să poți pune în interior un vârf de cuțit de unt în fiecare gaură (de dimensiunea unei unghii). Se va strânge un sos delicios, care nu trebuie vărsat. Restul legumelor trebuie întoarse în momentul în care s-au prăjit pe o parte. Când sunt aproape gata, adaugi un pumn de cașcaval ras și mai lași capacul un minut. Servești preparatul cald.

Rețetă de Elena Fărăgău, Sângeorgiu de Mureș, jud. Mureș

2 porții Pregătire: 35 minute Coacere: 35 minute

 

Add Comment