foto: Mihai Nicolae
Kebbe – un preparat din bulgur
Rețetă de Gabriel Sălăgean, Lupeni, jud. Hunedoara
Preț: 9 lei-3-4 porții
Pregătire: 40 minute
Fierbere: 40 minute
Îți trebuie: ■ 200 g bulgur ■ 400 g cartofi ■ 3 cepe ■ 1 legătură de mentă ■ 1 legătură ceapă verde
Pregătești așa: Fierbi cartofii în coajă, apoi îi cureți și îi sfărâmi cu o furculiță. Ții bulgurul (grâul germinat) la înmuiat în apă, timp de 30 de minute. Nivelul apei nu trebuie să depășească pe cel al grâului sau, altfel spus, nu trebuie lăsat bulgurul să se înece în apă. Tai cepele mărunt și le călești într-o tigaie, până capătă o culoare ușor aurie. La final, amesteci totul (cartofi, bulgur, ceapă, mentă tocată fin, arpagicul, sare și piper). Stropești toate ingredientele cu ulei de măsline. Poți consuma preparatul cu ridichi și pâine libaneză (lipie) făcută în casă sau din comerț.