Rețetă de Maria Ilca, Cluj-Napoca
Foto: Mihai Nicolae
4 porții
Pregătire: 20 minute
Coacere: 1 oră
Îți trebuie:
3 cepe
2 vinete
1/2 cană orez
3-4 roșii
2-3 ardei
1 dovlecel
frunze de pătrunjel
sare
piper
Pregătești așa:
Într-o cratiță călești ceapa și vinetele curățate, spălate și tăiate mărunt. După ce le-ai călit, dai cratița deoparte. Adaugi orezul nefiert, sare, piper și pătrunjel tocat. Cu această compoziție umpli roșiile, ardei și dovleceii. Decupezi un căpăcel roșiilor, le sco-bești, sărezi și pui puțin za-hăr. Scoți cotoarele ardeilor și dovlecelului îi scoți miezul. Pui capacul înapoi după ce ai umplut fiecare legumă.
Într-o cratiță de teflon sau alt vas aranjezi roșiile, ardeii și dovlecelul, pui 1/2 l apă și îi dai la cuptor. După jumătate de oră sunt gata. Ornezi cu frunze de pătrunjel.