Horia Vîrlan te sfătuiește (II)

PB: Domnule Horia Vârlan, vă rugăm să ne oferiți o rețetă inedită (și, desigur, gustoasă) pe baza căreia să gătim un preparat din cartofi

 

Foto: PR Prima TV

 

 

 

Vă propun unul dintre cele mai îndrăgite preparate maghiare, rețetă învăţată în perioada în care am lucrat în Ungaria.

 

 

 

Rakott krumpli (preparat maghiar)

Ingrediente:
1 kg de cartofi spălaţi
1 ceapă mare tocată mărunt
1 cană de smântână fermentată
1 lingură de ulei de floarea soarelui
2-3 ouă fierte tari
4 linguriţe de sare
2 linguri de pesmet
½ linguriţă de paprika
1 lingură de pătrunjel verde tocat

Mod de preparare:
1. Fierbeţi cartofii, cu tot cu coajă, timp de 30 de minute într-o oală cu 3-4 l de apă în care aţi adăugat 3 linguriţe de sare.
2. După ce au fiert, răciţi-i sub un jet de apă rece şi apoi curăţaţi-i de coajă.
3. În timp ce cartofii se răcesc, încingeţi uleiul într-o tigaie şi căliţi uşor ceapa.
4. Lăsaţi ceapa călită să se răcească puţin, apoi amestecaţi-o cu smântâna, sarea rămasă şi piperul măcinat.
5. Încingeţi cuptorul la 160°C şi ungeţi un vas de iena sau o formă din tablă cu unt.
6. Tăiaţi cartofii în felii de 6-7 mm şi tocaţi ouăle fierte mărunt. Amestecaţi feliile de cartofi cu mixtura de smântână.
7. Acum aşezaţi ½ din amestecul de cartofi într-un strat, apoi aşezaţi deasupra ouăle tocate, iar peste acestea restul de cartofi. Presăraţi totul cu pesmet şi paprika, apoi introduceţi vasul în cuptor.
8. După 30-35 de minute scoateţi cartofii şi serviţi-i calzi cu murături asortate lângă ei.

Foto: PR Prima Tv

În bucătărie cu Horia Vîrlan – emisiune culinară, în fiecare duminică de la ora 15.00

Maestrul în artă culinară, Horia Vîrlan, va primi telespectactorii în bucătăria lui, în fiecare duminică de la ora 15.00, în cadrul unei noi emisiuni culinare marca Prima TV, În bucătărie cu Horial Vîrlan.

Absolvent al cursurilor de artă culinară de la Cleveland Community College din SUA și posesor al diplomei de “Maestru în artă culinară”, simpaticul Horia Vîrlan a reușit să devină, grație emisiunilor lui culinare de success de la Prima TV, unul dintre cei mai apreciați bucătari din România. Horia și-a descoperit pasiunea pentru latura gastronomică încă din copilărie, atunci când observa și fura secretele bunicii sale.

După zeci de episoade ale competiției culinare Mama mea gătește mai bine, a cărei jurat este, Horia Vîrlan va găzdui o nouă emisiune culinară, de data aceasta chiar în bucătăria personală. Din 1 aprilie, de la ora 15.00, în fiecare duminică, maestrul Horia Vîrlan va împărtăși secretele bucătăriei și va oferi rețete gustoase, ușor de preparat de către telespectatori. Aceștia vor fi ispitiți de aspectul mâncărurilor savuroase prezentate de Horia Vîrlan, dar și de poveștile cu “aromă” plăcută din spatele fiecărui preparat, povești despre pasiune, tehnică, experiență și inventivitate.

Urmăriți din 1 aprilie noua emisiune culinară, În bucătărie cu Horia Vîrlan, difuzată în fiecare duminică de la ora 15.00 – emisiunea perfectă pentru după-amiezele de duminică, care ni-l va prezenta pe maestrul Horia Vîrlan dintr-un unghi personal, oferindu-ne ocazia să îi ascultăm poveștile și să pătrundem în bucătăria, în cămara și în oalele lui.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!