Gnocchi cu spanac și ricotta

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
350 g gnocchi
500 g spanac
250 g ricotta
100 g bacon
1 ceapă mică
2 linguri ulei de măsline
nucșoară
piper, sare
Îți trebuie pentru sosul bechamel:
30 g făină
1 lingură unt
800 ml lapte
nucșoară
piper, sare

Pregătești așa:
1. Fierbi spanacul timp de 1 minut, îl scurgi într-o sită și îl lași la scurs. Încingi uleiul într-o tigaie, adaugi baconul tăiat mărunt, ceapa și rumenești ușor la foc moderat. Adaugi spanacul și amesteci totul pe foc mic. Lași apoi la răcit. Adaugi ricotta și amesteci totul bine. Potrivești gustul de sare și de piper. Fierbi pastele doar jumătate din timpul de fierbere indicat pe ambalaj. Amesteci bine masa de spanac și așezi în straturi gnocchi și spanacul, în tavă.
2. Pregătești 
sosul bechamel așa:
Încingi untul într-o oală, adaugi făina și o prăjești scurt în unt, amestecând continuu cu telul.
Adaugi laptele în timp ce amesteci cu telul.
Potrivești de sare, piper și nucșoară și fierbi amestecând în continuare timp de 5-10 minute.
3. Pui pastele umplute, una lângă alta într-un vas de iena, torni sosul bechamel deasupra și coci preparatul timp de 10-15 minute în cuptor la 200°C.
Iată o mâncare ușoară, potrivită în orice anotimp.

 

4 porții 
Pregătire: 30 minute COACERE: 15 minute
Rețetă de Simona Pătraș, Iași

Add Comment