Găluște cu verdețuri


Rețetă de Floarea Pană, loc. Lupeni, jud. Hunedoara

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

4 porții
Pregătire: 30 minute
Fierbere: 20 minute

Îți trebuie:

  • 30 g unt
  • 1 ou
  • 85 g griș
  • 1 l supă
  • 1 salată verde
  • 1 castravete
  • 100 g roșii
  • 250 g smântână
  • 3 linguri suc de lămâie
  • nucșoară
  • griș
  • sare
  • piper
  • zahăr
  • verdeață

Pregătești așa:

Bați untul cu oul, sarea, nucșoara, grișul și verdeața (mărar, pătrunjel). Formezi din compoziție găluște, pe care le fierbi în supa clocotită, timp de 15-20 minute, la foc moale. Speli salata, apoi o rupi în foi, cureți castravetele și îl tai felii, speli roșiile și le tai jumătăți. Bați smântâna cu sucul de lămâie, sare și piper, zahăr după gust. Amesteci cu foile de salată, castravetele și roșiile.

Add Comment