Găluște cu verdețuri și salată verde

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
30 g unt
1 ou
85 g griș
1 l supă
1 salată
1 castravete
100 g roșii
250 g smântână
3 linguri suc de lămâie
nucșoară
griș
sare
piper
zahăr
verdeață
Pregătești așa:
Bați untul cu oul, sarea, nucșoara, grișul și verdeața (mărar, pătrunjel). Formezi din compoziție găluște, pe care le fierbi în supa clocotită, timp de 15-20 minute, la foc moale.
Speli salata, apoi o rupi în foi, cureți castravetele și îl tai felii, speli roșiile și le tai jumătăți. Bați smântâna cu sucul de lămâie, sare și piper, zahăr după gust. Amesteci cu foile de salată, castravetele și roșiile.

Pregătire: 30 minute; Coacere: 20 minute
Rețetă de Floarea Pană, loc. Lupeni, jud. Hunedoara

Intră aici și vei găsi un material video cu un preparat delicios.

Add Comment