Gălbiori și ciuperci champignion sotate, pe pat de orez

Foto: Gălbiori și ciuperci champignion sotate, pe pat de orez – Arhivă Burda România

 

După cum veți vedea rețeta următoare se bazează mult pe ciuperci, gălbiori și champignion.
De multe ori, în special în perioada de post, ciupercile sunt folosite la diferite preparate, înlocuind cu succes carnea.
Alături de gustul irezistibil și de textura cărnoasă, ciupercile vin cu o mulțime de beneficii pentru sănătate. Ciupercile comestibile pot fi adunate pe tot parcursul anului, chiar și în iarnă. De aceea le putem găsi în magazine sau în piață în orice anotimp.
Ciupercile pot fi consumate simplu, fripte pe grătar, sau sub formă de garnitură la preparate din carne, în mâncare alături de alte legume, dau un gust deosebit pizzei, ori sunt folosite în prepararea zacuștii. Sub orice formă, ciupercile sunt gustoase, sănătoase, sățioase și destul de ușor de preparat.

Îți trebuie:
300 g ciuperci champignion
200 g gălbiori
1 ceapă roșie
2 căței de usturoi
sare și piper
4 linguri ulei de măsline
1 cană orez
3 căni supă de legume
50 ml vin alb
pătrunjel 3 crenguțe
Pregătești așa:
Se curăță ciupercile cu o pensulă de eventualele impurități, apoi se taie felii. Se curăță și se taie mărunt ceapa roșie și usturoiul.
Într-o cratiță punem două linguri de ulei de măsline și călim ciupercile champignion și gălbiorii împreună cu ceapa roșie și usturoiul. Se adaugă vinul alb, se condimentează cu sare și piper și se lasă la gătit până scade vinul, circa 10 minute. După ce s-au gătit ciupercile se scot pe o farfurie.
În aceeași cratiță se pun două linguri de ulei de măsline  și se călește orezul până devine sticlos. Se adaugă trei căni de supă de legume treptat și se amestecă mereu. Se lasă la fiert circa 15-20 de minute în funcție de cât de gătit doriți să fie orezul.
Se pune pe farfuria de servire un pat de orez și deasupra ciupercile sotate presărate cu pătrunjel verde.

Rețetă de Vasilica Burcea, Cernavodă, jud. Constanța

Add Comment