Friptură de vinete (poate fi făcută și în perioada postului)

foto: Mihai Nicolae

Friptură de vinete (poate fi făcută și în perioada postului)

Rețetă de Alexandra Zăbavă, com. Brînceni, jud. Teleorman

Preț: 8 lei-4 porții

Pregătire: 35 minute

Coacere: 30 minute

Îți trebuie: 2-3 vinete, 3 ardei capia, 5 roșii, 2 linguri pastă de tomate, 1 lingură făină, ulei, sare, 3 căței de usturoi
(facultativ)

Pregătești așa: Cureți vinetele de coajă, le tai în sferturi pe lungime și le dai cu puțină sare. Prăjești apoi vinetele în ulei încins. Prăjești și ardeii în ulei încins și îi cureți de pielițe. Pui și roșiile întregi în uleiul încins, până se înmoaie puțin. Presari făină într-un vas termorezistent, așezi vinetele, ardeii și roșiile întregi, apoi torni deasupra un sos obținut din pasta de tomate subțiată cu puțină apă, presari sare și dai la cuptor. Dacă dorești, poți pune și usturoiul tăiat felii.

Add Comment