Fasole cu orez și țelină

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
400 g fasole boabe
250 g orez
1 ceapă
1 morcov
150 ml ulei
sare, piper
2-3 ramuri de țelină 
cu frunze
2 linguri pastă 
de tomate
1 linguriță boia 
de ardei dulce
1 foaie de dafin
1 lingură făină
1 legătură pătrunjel

Pregătești așa:
Pui fasolea la înmuiat de pe o zi pe alta. O fierbi în 3 l de apă și, după ce a fiert 10 minute, o scurgi de apă și o pui în altă apă caldă, pe urmă o dai la fiert timp de 15 minute. Mai schimbi încă o dată apa, apoi fierbi fasolea la foc mic, circa 1 oră și jumătate.
Separat, fierbi orezul doar pe jumătate, în apă, doar cu o linguriță de sare. Cureți, speli și toci ceapa mărunt, o călești 5-6 minute în ulei, împreună cu morcovul dat pe răzătoarea mare. Adaugi pasta de tomate, făina și stingi totul cu 200 ml de apă. Adaugi în cratiță fasolea, tulpinile de țelină tocate mărunt, cu frunze cu tot, și orezul. Pui și foaia de dafin, potrivești gustul de sare și piper și lași să mai fiarbă la foc mic, timp de 15 minute.

4 porții – Pregătire: 40 minute – Fierbere: 2 ore
Rețetă de Milița Șolea, com. Svinița, jud. Mehedinți

Add Comment