Dovlecei umpluți cu năut și roșii

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
2 dovlecei potriviți
1 ceapă
1 morcov mic
1/2 ardei roșu
300 g năut fiert
1 roșie
250 g roșii decojite
sare
piper
1 linguriță rasă busuioc uscat
1 vârf de linguriță cimbru
4 crenguțe pătrunjel verde
3 linguri ulei
3 linguri sos de legume
Pregătești așa:
Speli dovleceii, îi cureți de coajă și îi tai în două pe lungime. Scobești miezul cu o linguriță, presari sare în interior și îi pui cu gura în jos, pe un tocător. Cureți ceapa și o toci, iar morcovul îl decojești și îl tai fâșii subțiri. Ardeiul roșu îl tai bucăți potrivite, roșia o decojești și o tai cuburi. Roșiile decojite le toci mărunt.
Într-o tigaie încingi uleiul, pui ceapa, morcovul și ardeiul. Le înăbuși 2-3 minute, pui năutul, lași alte 2 minute, apoi adaugi roșia și roșiile decojite. Amesteci bine și torni jumătate de cană cu apă. Potrivești gustul de sare și piper și lași pe foc, până scade tot lichidul. Când este gata, tragi de pe foc tigaia, pui busuiocul, cimbrul și pătrunjelul verde tocat mărunt. Amesteci sosul de legume cu 3/4 cană apă și îl torni într-un vas de iena.
Umpli apoi dovleceii cu amestecul pregătit. Îi așezi în vas, pui capacul și introduci vasul în cuptor pentru 40 de minute, la o temperatură potrivită. Descoperi vasul și mai lași dovleceii circa 15 minute în cuptor. Când sunt gata, îi scoți, îi lași puțin la răcorit, apoi îi servești.

Pregătire: 45 minute; Coacere: 55 minute
Rețetă de Roxana Ciobanu, Fălticeni, jud. Suceava

Add Comment