Dovlecei orientali

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
1 kg dovlecei
1 ceapă mare (roșie)
2-3 căței usturoi uscat sau 2-3 fire de usturoi verde
250 ml iaurt gras
ulei de măsline
boia
mentă uscată
Pregătești așa:
Tai dovleceii felii rotunde subțiri și le prăjești pe grill. Tai ceapa solzișori și o prăjești, adaugi la sfârșit și usturoiul uscat (sau usturoi verde).
Pui pe un platou feliile de dovlecei, apoi ceapa prăjită, iaurtul și, deasupra, presari boia și mentă uscată. Servești mâncarea rece.

SFAT
– Mirosul de pește de pe mâini dispare, dacă te clătești cu oțet de mere.
– Clătitele îți vor ieși mai bine dacă lași compoziția să se odihnească o oră la rece, înainte să te apuci să le coci.
– Foitajul se pregătește la loc răcoros.
– Maioneza și icrele îți vor ieși mai pufoase, dacă la finalul preparării le adaugi 1-2 linguri de apă minerală.
– Ca să nu se amărască, vinetele se sărează imediat ce le-ai copt și se curăță cât mai fierbinți. Apoi, le pui la scurs pe tocător de lemn.

Pregătire: 35 minute; Coacere: 40 minute
Rețetă de Sorică Stanca, com. Măldăeni, jud. Teleorman

Să încercăm și un alt preparat cu dovlecei. Pentru asta intră aici.

Add Comment