Dovlecei à la grec

Foto: Mihai Nicolae

Rețetă propusă de Practic în bucătărie

PREț: 7 lei-3 porții

Pregătire: 45 minute

Coacere: 20 minute

Îți trebuie:
■ 2 dovlecei ■ 4 roșii
■ 250 g mazăre
■ 2 cepe verzi (partea albă, fără frunze)
■ 1 legătură de pătrunjel și mărar
■ sare, piper ■ ulei

Pregătești așa: Cureți dovleceii de coajă, îi tai felii de circa 2 cm grosime, apoi în jumătate sau în sferturi. Fierbi mazărea în apă clocotită cu sare, circa 10 minute. Toci ceapa mărunt și o călești în puțin ulei. Opărești roșiile în apă clocotită, le cureți de coajă, după care le tai felii. Mărarul și pătrunjelul le toci mărunt. Într-un vas potrivit de mare așezi legumele în straturi alternative: ceapa, dovleceii, mazărea și feliile de roșii. Fiecare strat îl presari cu verdeață, sărezi și piperezi. Torni deasupra o lingură de ulei. Lași vasul la cuptor, la foc potrivit, circa 15-20 de minute. Servești dovleceii reci.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!