Foto: Mihai NIcolae – Burda România
Îți trebuie:
2 cești de cușcuș
1 ardei gras roșu (tăiat cubulețe)
8 morcovi
ienibahar, scorțișoară
1 ceapă mare
(dată pe răzătoare)
1 ceașcă suc de roșii
ulei
puțin zahăr
sare, piper
Pregătești așa:
Cureți morcovii și îi fierbi puțin timp (nu este nevoie să se înmoaie foarte tare), apoi îi tai în rondele. Sotezi în puțin ulei ceapa, morcovii și ardeiul. Adaugi sucul de roșii, zahărul și puțină apă. Presari sarea, piperul și mirodeniile și fierbi totul timp de 15 minute. Pui cușcușul într-un bol și îl sărezi. Torni apă fiartă peste el și îl acoperi cu un prosop (raportul trebuie să fie de 1:1). Lași cușcușul acoperit pentru 10-15 minute. Amesteci cușcușul cu o furculiță, ca să devină pufos. Adaugi puțin ulei și amesteci din nou. Torni deasupra sosul și e gata de servit.
3-4 porții Pregătire: 40 minute Fierbere: 30-40 minute
Rețetă de la Mănăstirea Bura, de Paola Psarrou
Pentru o altă rețetă de post, cu cușcuș, intră aici .