Cremă de morcovi


Rețetă de Elena Varga, loc. Brad, jud. Hunedoara
4 porții
Pregătire: 20 minute
Fierbere: 30 minute

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

Îți trebuie:

  • 1 kg morcovi
  • 100 g făină
  • 150 g unt
  • 2 cepe
  • 2 ouă
  • 150 ml lapte
  • 150 g pâine
  • 2 l supă de oase
  • ulei
  • sare
  • piper

Pregătești așa:
Toci mărunt cepele și le călești într-o tigaie împreună cu puțin ulei, apoi adaugi și făina. Dai pe răzătoarea mare morcovii, apoi îi amesteci cu ceapa. Stingi cu supa de oase și lași să fiarbă 30 de minute. Amesteci gălbenușurile cu laptele și subțiezi cu puțină supă de oase. Apoi o adaugi peste crema de morcovi. Tai pâinea cuburi, pe care le stropești cu unt topit și le rumenești la cuptor. La fiecare porție de cremă de morcovi, pui crutoane și puțin unt. Este o supă bogată în vitamine.

Add Comment