Coșulețe cu salată de țelină și semințe de dovleac

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
1 țelină mare
1 lămâie
5 mere
semințe de dovleac
150 g maioneză de post
sare, piper
pătrunjel verde

Pregătești așa:
Dai țelina prin răzătoarea fină și o stropești cu zeamă de lămâie, ca să nu oxideze. Speli merele, le stropești cu zeamă de lămâie și le scobești în mijloc, pentru a forma coșulețele. Amesteci țelina cu maioneza, cu albușul de ou fiert, tocat mărunt, pătrunjel tocat fin și semințele de dovleac prăjite și răcite, apoi asezonezi după gust. Umpli coșulețele cu salata de țelină și le ornezi cu semințe de dovleac și cu pătrunjel verde. Acest preparat este un aperitiv rapid și sănătos.

5 porții – Pregătire: 40 minute – Coacere: 10 minute
Rețetă de Vasilica Burcea, Cernavodă, jud. Constanța

Sfat: Pentru maioneza de post, fierbe 1 cartof de dimensiune medie și 1/2 țelină mică. După ce le scurgi, le mărunțești și le amesteci împreună cu 1 lingură de muștar, apoi torni câte puțin ulei, în timp ce mixezi fără întrerupere. Încorporezi astfel 100 ml ulei. Acrești maioneza cu zeamă de lămâie, o sărezi și condimentezi cu piper.

 

 

Add Comment